Tania i Zdrowa Zupka Żurawinowo - Pomidorowa


 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

KROK 1: Umyj i obierz włoszczyznę, a następnie włóż ją do dużego garnka. Dolej wody i zagotuj. Warzywa gotuj póki pietruszka nie będzie miękka

KROK 2: Kiedy upewnisz się, że najtwardsze warzywo zmiękło dodaj do gotującej się wody łyżkę oliwy, suszone pomidory, suszoną żurawinę oraz przecier pomidorowy. Całość gotuj chwilę mieszając.

KROK 3: Do gotującej się zupy dodaj 1 łyżeczkę bazylii, 1/2 łyżeczki oregano, 2 listki laurowe, ziele angielskie i posyp szczyptą papryki. Całość pozostaw na małym ogniu i gotuj przez 10 minut co jakiś czas mieszając.






KROK 4: W czasie gdy zupa przechodzi smakiem przypraw i żurawiny, przygotuj makaron ryżowy. W tym celu doprowadź wodę w drugim garnku do wrzenia. Następnie wrzuć makaron i gotuj zgodnie z ilością czasu i zaleceniami widocznymi na opakowaniu.







CONVERSATION

1 comments:

  1. Brzmi jak ciekawe połączenie, więc być może jutro wypróbuję po wizycie w markecie :)

    ReplyDelete

Instagram

Follow Us